NEWS: Sjednocení členství v jedno jediné a to za půlku! Místo 2.000 Kč si tak můžete užívat THE ALL IN MEMBERSHIP za 1.000 Kč měsíčně. Full-house obsah je tak nyní dostupnější než kdy dříve.

Jan Starčevič – ŽIVÁ VODA

Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on whatsapp

Já a živá voda

V roce 2020 jsme se v době prvního lockdownu přestěhovali z Prahy „na vesnici“. Zahrada, výhled, vzduch…Vzhledem k mému hlubokému přesvědčení, že jsme sami tvůrci své reality, si neumím představit vhodnější „náhodu“, že k tomu došlo právě v tuto dobu. Po mém odchodu z finanční branže, návratu z Bali, kde jsme s manželem spadli na motorce a vrátili se 6.3. Pátek 13.3. navždy zůstane dnem prvního corona lockdownu. Nové éry. O tom zde ale mluvit nebudeme. Tato situace se však stala jakýmsi můstkem pro rozhovor s člověkem, kterého si ovšem hluboce vážím. Spolu s novým svobodnějším bydlením totiž otevřela i moje velké téma. Kompletní změnu vnímání toho, co konzumuji. Nejčastěji za den. Krom vzduchu.

Oč se jedná? O VODU! Voda, voda, voda. Voda a vzduch. Z prachu jsme povstali a v prach se obrátíme. V tomto procesu neb je naší průvodkyní živá ionizovaná voda. A pod ni strom života. Posvátná geometrie. Stačí, aby Vám Vaše rozmilé dítko nakreslilo.

Není voda jako voda

Po důkladné několikaměsíční rešerši různých možností (zastánci raw vitariánství doporučují reverzní osmózu – och ne, prosím – jiní klasický filtr…můj otec, stavař, celý život pracoval v oblasti vodovody a kanalizace a doma jsme si místo večerníčku pouštěli nahrávky kanalizací, zase tvrdil, že voda v ČR je naprosto v pořádku). Dnes tu máme konspirace, i z řad Vás mých blízkých, že bude docházet ke kontaminaci vody grafenem. Věřme si každý tomu svému. Já se dopracovala k ionizátoru od společnosti Živá Voda, jejíž je Honza majitel. Díky tomuto zázraku (zázrak je přeci jen méně pravděpodobná možnost reality, kterou si vytvořím) denně piji vodu s pH 9,5, květiny zalévám tou s pH 5,5, když mi není dobře, střeva během 30 sekund „vypálím“ tou s kyselým pH 2,5. Vyčistím skvrny na koberci, srst mé maďarské ohařky Maggie, vykloktám počínající bolest v krku, vytvořím si čistič na obličej či domácí prostředek na mytí podlah s esenciálním olejem…a hlavně – jak si jednou zvyknete na chuť živé ionizované vody, už nechcete jinou.

Honzo – kdo jste? Jak dnes sám sebe vnímáte?

Celý život se věnuji věcem, které nějakým způsobem zlepšují život nebo dělají lidem radost. Od 10 let jsem vyrůstal s počítači, ale nikdy jsem nebyl hard-core ajťák, spíše mě to bavilo a šlo mi to, i když jsem věděl, že existuje něco více než virtuální světy. Proto i má orientace na zdraví, protože to je to nejcennější, co máme a naší povinností je starat se o sebe a rozumět svému zdraví. Obecně mě baví se o sebe, lidi, ale i věci starat, mé motto je: “Zanech vše lepší, než jsi to našel.”

Z jakého prostředí pocházíte, čím jste si prošel, abyste se dostal tam, kde jste dnes?

Zajímavé je, jak nás Bůh směruje a dává nám to, co potřebujeme, nikoliv to, co si myslíme, že chceme. Zpětně to vše vnímám jako požehnání, i když to vyžaduje víru a trpělivost. Prodělal jsem si několik nemocí a utrpení, které mě přivedly na cestu hledání pravdy.

Co vnímáte jako stěžejní, co lidem s vodou a vzduchem přinášíte? V čem jste ojedinělí?

Naše podnikání se mi líbí, protože si můžeme stát za našimi produkty. Všechny produkty, které prodáváme, sami používáme. Napadá mě přirovnání “Kázat vodu a pít (živou) vodu”. Zajímají nás příběhy zákazníků, z mnoha z nich se stali celoživotní přátelé a prožíváme tak hezké příběhy.

Celé to vychází z toho, že lidské tělo je z mnoha procent voda a tak jí doplňovat tou nejvíce kvalitní dává velký smysl, dochází k čištění těla, zpomalování stárnutí a mnoha dalším pozitivním efektům.

Čističky vzduchu jsou doplněk, tam je logika proč likvidovat viry a bakterie na sliznici nebo až v těle, když to jde už ve vzduchu, který dýcháme.

Popište nám nějaké vlastní experimenty, sám se sebou, postoj k životu, co zajímavého jste vyzkoušel?

To, co mi nejvíce pomohlo byl jeden osobní příběh a naděje, že vše lze vyléčit (mé díky patří panu Jaroslavu Zajíčkovi, tímto ho zdravím). To byl zcela opačný názor, než jsem do té doby slyšel od mnoha slovutných medicínských expertů. V současné době vidíme, že se nám mnozí, buď dobře zaplacení, pod psychickým tlakem anebo doposud neprobuzení takoví experti snaží naději sebrat, jde o vyvolávání strachu a beznaděje a kontrolu lidí traumatem.

Naslouchání tělu a pochopení božských přírodních zákonů zdraví je důležité, o to více v dnešní době.

Co se týká experimentů tak já měl obrovskou výhodu, protože doktoři mi před 15 lety řekli, že nemám naději na uzdravení, jsou nutné operace, chmurné vyhlídky, prostě to, co dnes můžeme objektivně vyhodnotit jako lži.

“Takže jsem si řekl, že pokud je smrt jistá, mám skvělou startovní pozici a mohu experimentovat.”

Člověk dokáže hodně, když musí. Zajímavá je četba zápisků lidí, kteří přežili koncentrační tábory, doporučuji občas nějakou knížku přečíst lidem, kteří trpí depresemi kvůli tzv. problémům prvního světa.

Takže co mi pomohlo? Bylo toho hodně dohromady, experimentoval jsem s různými dietami, detoxy, hladovkami, doplňky stravy a nejlépe, dá se říci instantně zafungovalo nastolení acidobazické rovnováhy k čemuž ta živá voda hodně pomohla. Každý den jsem se cítil lépe a lépe a pochopil, že naděje opravdu existuje a hlavně, dokáži si pomoci sám.

Abych to shrnul tak jsem to pojal v blocích, tělo je potřeba nejdříve zbavit toxických látek (co mi např. pomohlo bylo odstranění amalgamů a detoxikace rtuti), parazitů (např. Candida albicans, pak člověka přejde závislost na sladké), a pak mu dát co potřebuje, takže zdravá strava, kvalitní voda, pohyb a správný software, takže víra. Víra v Boha, v pravdu, lásku a odpuštění nás dokáže spasit.

V posledních letech cvičím pravidelně každé 2 dny, intenzivně 40-60 minut, dokud se nevyčerpá glykogen ve svalech.

Kdo je Jan Starčevič?

1980

ROK

OPICE

Rodák z Moravy s kořeny v Chorvatsku, na které jsem hrdý, pocházíme z oblasti horské oblasti Velebit odkud je i Dr. Ante Starčević, který byl velkým státníkem a dobrým člověkem. 

Odtud pramení má láska k přírodě, rodině, středomořské kultuře, přátelství, úsměvům a častému objetí.

Kdo jste tuto oblast neznal – jako já – krásné dechberoucí video o oblasti Velebit zde!

Sdílet tento článek:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Nejčtenější články

Tipy na lepší spánek

Cítíte se poslední dny ospalí a bez energie?
Délka denního světla prosyceného sluncem ubývá, navíc došlo k přechodu z letního na zimní čas. Tento každoroční rituál přináší některým radost (extra hodina spánku navíc!) a některým to rozhodí biorytmus, produktivitu, úroveň energie nebo může způsobit spánkovou deprivaci.
Obvykle tělu trvá 5–7 dní než si přivykne změně času.
Co pro snadnější přechod na zimní čas můžete udělat Vy sami?
Tipy Terezy Franc najdete v infografice v článku a také se na ni bez ostychu neváhejte obrátit.

Celý článek

Probiotické nejogurty

Kompletní průvodce včetně významu probiotických pokrmů či tvorby vlastního enzymatického nápoje a startéru rejuvelacu.
Proč probiotické prostředí? Střevní mikrobiom, healthy gut, ty pojmy dobře znáte – aby nám bylo dobře psychicky i fyzicky! Rostlinné jogurty a kefíry, si lze velice snadno vyrobit doma. Jejich zásadní výhodou je obsah živých bakterií.
Ideálním způsobem, jak vytvořit probiotický jogurt, je vytvořit doma rejuvelac – enzymový nápoj, který se tvoří klíčením obilovin a následnou fermentací klíčků. Postup ale není pro každého a cestu k probiotickému produktu si lze zjednodušit použitím kupovaných probiotik v kapsli.

V e-book průvodci máte kompletní návod včetně toho, jaká probiotika doporučuji, tip na kokosovou osvědčenou dužinu, kešu jogurt z kapsle i rejuvelacu.
Výroba kokosového jogurtu z kapsle vám zabere 5 minut i s cestou, tak že jakmile se jej jednou naučíte, nebudete již nuceni kupovat nekvalitní doslazované a chemicky prodlužované náhražky. Či platit nesmyslné nehorázné částky za standardní kvalitu.

Celý článek

Proč (ne)vkládat ruce pod zadek v pozici ryby?

Název článku vystihuje moje zamyšlení po nedávné vlastní praxi. Tím, že jsem víceméně na počátku své jógové cesty narazila na Dalibora Štědronského, který mi byl vlastně prvním “hlubším” inspirátorem, pozici ryby (matsyásana) jsem se rovnou učila dělat s rukama na tříslech. Ne pod zadkem.
Pak teprve přicházely všechny ty kurzy a učitelské papíry, kde do Vás hrnou horem spodem “zasuňte dlaně pod zadek”. Nehledě na “pana Googla”, krom všemožně na pohled krásných variant s různě nastavenýma nohama většinou opět ruce nehledejme jinde než pod hýžděmi (asi automasáž).
Pojďme se společně na tuto pozici a její účinky i varianty podívat obšírněji společně.

Celý článek

Léto a esenciální oleje

Co je třeba dodržet pro bezpečné užívání esenciálních olejů v létě? Jaké jsou ty nejvhodnější must-have produkty na léto? To vše v tomto úderném článku od Terezy Franc!
Jestli milujete léto a esenciální oleje, je potřeba zmínit pár důležitých informací k bezpečnému užívání esencí na sluníčku. Se sluncem souvisí vyšší účinek některých olejů na fotosensitivitu kůže. Některé chemické složky, jež obsahují oleje z citrusů, mohou způsobovat fototoxické efekty.
Co z toho plyne? Jednoduše řečeno, natřete-li se takovým olejem a kůže je poté vystavená slunci, zvyšujete tak ještě více účinek UV záření. Nebojte, nemusíte všechny oleje v létě odložit. Stačí dodržet následující kroky.

Celý článek

Fenomenální RAW GRANOLA

Kompletní průvodce přípravou mé oblíbené nutriční výživové bomby, raw nepečené granoly z naklíčené pohanky. Naučíte se namáčet, klíčit a hlavně pochopíte význam, proč to dělat! Jediné nemilé je, že tuhle granolu zkrátka nekoupíte…
Její příprava by byla tak časově i finančně nákladná, že si ji jednoduše musíte připravit sami. Upozornění – už nebude chtít nikdy jinou. A když si dáte konvenční, “sebezdravější, i domácí pečenou”, tak jen zkonstatujete: “Hmmm, no není to ta moje raw choco, to je jiná písnička”.

Celý článek